Tässä osiossa ajattelin hiukan kertoa viidestä viikostani tahkolla ja siitä mitä se oikeasti on kun työskentelee eläinten parissa. Ensiksi en voi kylliksi ylistää paikkaa. Rakastan Tahkofarmin eläimiä, ihania asiakkaita ja työporukkaa siellä. Työntekijöiden kesken todella hyvä yhteishenki ja työt siellä eivät ole pakkopullaa vaan eläinten kanssa aika menee todella nopeasti siellä puuhastellessa ja niinkuin sanonta kuuluu kun työskennellään eläinten kanssa, jokainen päivä on erilainen ja se kyllä pitää paikkansa!

Ensimmäiset neljä viikkoa mitä siellä vietin olivat aika rauhallisia. Asiakkaita kyllä kävi mutta vain muutamia päivässä (enemmän toki viikonloppuisin) mutta viides ja se viimeinen viikko oli kyllä kaikista raskain ja oikein hulinaa sillä etelän porukalla oli alkanut hiihtoloma joten väkeä oli. Eläinten hoidon lisäksi mitä tahkolla tein niin siivosin myös vähän mökkejä joten sain siivousoppia siinä sivussa. #eläintenhoitaja eli hae eläintehoitajaksi, tee siivoushommia. Tutustuin myös mm. minimönkijöihin ja traktorimönkijään. Mininmönkijöillä saivat ajaa lapset farmin pihassa olevalla radalla, tosin taisin minäkin sen radan minimönkijällä kokeilla. Traktorimönkijä oli pääasiassa meidän työntekijöiden apuvälineenä kun keräsimme hevosen lantaa teiltä mutta sitäkin käytettiin asiakasajossa jos vanhemmat joilla oli kortti halusivat sitä kokeilla. 

Sain myös paljon hevosoppia siellä ollessani. Opin mm. satuloimaan ja suitsittamaan hevosen sekä pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni ratsastamaan mikä oli kyllä aika mukava kokemus. (Sain siinä samalla pärstäni tahkon paikallislehteen)
Farmilla kävi usein pieniä lapsia talutusratsastuksessa joita tuli tehtyä kiitettävästi. 

Eläinten päivittäisiin hoitotöihin kuului ruokinta, siivous (Tottakai!) sekä asiakkaiden palvelu ja sen pelottavan kassan käyttö. Kuitenkin nyt viiden viikon jälkeen vaikka jalat vähän kipeät ovatkin ja olo väsynyt niin en vaihtaisi hetkeäkään noista viidestä viikosta mitkä sain tahkolla viettää. (Tämä oli siis jo toinen kerta työharjoittelussa tahkolla)

Loppuun ajattelin pamauttaa taas muutaman kuvan mitä ehdin töiden lomassa räpsiä tahkolla. #Tahkontyöntekijä #tahko #tahkofarmi. 

IMG-20170219-WA0020.jpg
Oisko sulla mulle mitään herkkuja?

20170213_171006.jpg
Maisemat ainakin oli kohillaan! #Rinteet